اصول تربیتی کودک

روانشناسی تربیت کودک

اصول تربیتی کودک

روانشناسی تربیت کودک

اصول تربیتی کودک

با فرزندم چگونه صحبت کنم؟
آموزشهای مختلف رو چطور و از چه سنی به او بیاموزم؟
چه کنم تا اعتماد به نفس کودکم زیاد باشد؟
با لجبازی های کودکم چگونه برخورد کنم؟
چه بازی هایی برای کودکم مناسب است؟
آیا لازم است با فرزندم بازی کنم؟
چرا باید با فرزندم بازی کنم؟
آموزش روخوانی در سنین پایین خوب است یا بد؟
زبان دوم را از چه سنی آغاز کنم؟
مهد کودک،خوب یا بد؟
سن مناسب برای رفتن به مهد کودک؟
چه کنم تا فرزندم به درس علاقه مند باشد؟
با تکالیف مدرسه چه کنیم؟
آماده شدن برای ورود به دبستان چگونه؟
چه کنم فرزندم با تفکر مثبت آشنا باشد؟

و صدها سوال از این دست که نتیجه سالها بررسی،تجربه و مطالعه است و قرار است در این وبلاگ پاسخ آنها را بیابیم.

با ما همراه باشید.

شاد،پیروز و سر افراز باشید .
حسین غفوری
مدیر وبلاگ

بایگانی

اسباب بازی های دخترونه و پسرونه

جمعه, ۱ آبان ۱۳۹۴، ۱۱:۲۰ ب.ظ




بیشتر ما فکر میکنیم که دخترها باید صورتی بپوشن و عروسک بازی کنن و پسرها با ماشین و تفنگ مشغول باشن و به محض اینکه میبینیم پسر یا دخترمون تمایل داره با اسباب بازی جنش مخالفش بازی کنه نگران میشیم و گاهی برخورد تندی با فرزندمون میکنیم.


چه کار کنیم؟


چیزی که مهمه اینه که پدر ها و مادر ها نباید وارد بازی جنسیتی بشن در بسیاری از موارد جای نگرانی وجود نداره و اگر از هویت جنسی فرزندتون نگران هستید باید بدونید که تنها بازی با عروسک برای پسر و ماشین برای دختر دلیلی بر مشکل جنسیتی بچه ها نیست،در واقع مجموعه ای از رفتار های فرزندتون اگر متمایل به جنس مخالف باشه باید پی گیر قضیه باشید.


همونطور که میدونید بچه ها در دنیای خودشون ( بازی) نقشهای مختلف رو بازی میکنن،وقتی پسری با عروسک بازی میکنه در واقع نقش پدرشو به عنوان یک پدر برای عروسک بازی و تمرین میکنه یا دختر بچه ای که مادرش رو در حال رانندگی دیده  طبیعیه که با ماشین بازی خودشرو در نقش یک راننده  تصور کنه ،این کارها نه تنها مضر نیست بلکه مفید هم هست البته به شرطی که از حد اعتدال خارج نشه

--هرچند اگر از اعتدال هم خارج شد قابل جبرانه --


خوب البته اگر شما دوست دارید خلاقیت و مهارتهای فکری فرزندتون رشد کنه میتونید از اسباب بازی های خنثی مانند لگو،آجرخونه سازی،پازل و امثال اون استفاده کنید.


وارد بازی های جنسیتی نشید لطفا"


ولی به این نکته هم توجه کنید که اگر دخترتون دائما و فقط با اسباب بازی های به اصطلاح دخترونه بازی کنه با توجه به مدل عروسکها همون رو که در عروسکش میبینه در خودش نهادینه میکنه،برای مثال وقتی دختر شما با عروسکهای لاغر و ظریف سرگرم بشه این تصور از یک زن در ذهنش ایجاد میشه که زن موجودیه که باید ضعیف و شکننده باشه و ظریف و لاغر تا مورد تایید جامعه اطرافش قرار بگیره و در واقع هیچگاه از خودش راضی نمیشه چون برای دیگران زندگی میکنه.


پسرتون هم همینطور اگر دائم با تفنگ و بازی های به اصطلاح مردانه سرگرم باشه خشونت و زورگویی در روحش نهادینه میشه،و از طرفی توانایی بروز احساساتش رو هم یاد نمیگیره و میشه پدری که بلد نیست به همسر و فرزندانش محبت کنه.


پس میبینید که وارد دنیای بازی های جنسیتی شدن والدین نه تنها خوب نیست بلکه میتونه مضر باشه.



بازی با اسباب بازی های جنس مخالف ممنوع نیست


اینکه کودکی گاهی تمایل داشته باشد با اسباب بازی هایی که بیشتر مناسب جنس مخالف به نظر می رسد بازی کند هم نگران کننده نیست. مثلا اگر پسربچه ای که دوستانش پسر هستند، با اسباب بازی های پسرانه هم بازی می کند، می گوید من مَردَم، لباس های پسرانه می پوشد و در رفتارش مشکلی مشاهده نمی شود، از عروسکی خوشش بیاید و بخواهد آن را داشته باشد، اصلا نگران کننده نیست.


اگر هم دخترکوچولویتان گاهی دلش می خواهد با ماشین یا تفنگ بازی کند ولی با عروسک هایش هم بازی می کند، نباید نگران شد.


مشکل جایی است که این رفتارها افراطی باشد.

یعنی اگر پسربچه، دخترانه حرف بزند،

رفتارهای دخترانه داشته باشد،

بخواهد لباس دخترانه بپوشد و فقط با دخترها بازی کند و اسباب بازی های دختران را ترجیح دهد


یا اگر دختری بگوید من پسرم

و فقط با پسرها بازی کند،

بزند،

هل دهد و رفتارهای خشن نشان دهد

و حتی جنسیت خود را نپذیرد و

تمایلی به بازی با اسباب بازی های دخترانه نداشته باشد،


مشورت پدر و مادر با روان پزشک و روانشناس ضروری است چون امکان دارد مشکلی وجود داشته باشد که اگر زودتر برای حل آن اقدام شود، بی شک موثرتر خواهد بود.



وقتی کودک فقط با یک نوع اسباب بازی بازی می کند


گاهی کودک فقط با یک نوع اسباب بازی مثل یک کتاب، تفنگ، نوع خاصی عروسک یا… بازی می کند که آن هم قابل بررسی است. یعنی اگر فرزندمان در هیچ زمینه ای مشکل خاصی ندارد، ارتباط های اجتماعی و یادگیری اش خوب است، با بچه های دیگر بازی می کند، برای بازی با اسباب بازی های دیگرش هم وقت می گذارد ولی ترجیح اساسی اش یکی از آنهاست، به نظر نمی رسد مشکل خاصی داشته باشد .


ولی اگر فقط با یک وسیله بازی می کند و تمام زمان خود را به آن اختصاص می دهد به طوری که ارتباط های اجتماعی، بازی های دیگر و همبازی هایش را نادیده می گیرد و تنها بازی می کند، یادگیری و رفتارش مختل است و رفتارهای عجیب و غریب نشان می دهد، نشانه ای در دل علایم دیگر است و باید به روانشناس و روان پزشک کودک مراجعه کنیم.


در زمینه انتخاب رنگ هم همینگونه است پسر من به رنگ صورتی علاقه دارد ولی از رنگ آبی هم خوشش می آید در واقع گاهی انتخاب رنگ صورتی یا زرد و رنگهای دخترانه از طرف پسر بچه به خاطر روحیه شادی طلب کودک است و این رنگها هم رنگهای سرزنده و شادی هستند.



شاد و پیروز باشید



موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۸/۰۱
حسین غفوری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی